Skip to main content

PREDIR EL COMPORTAMENT DELS ÉSSERS VIUS: REALITAT O CIÈNCIA FICCIÓ?

Col·loqui

 

Dimecres, 5 d’octubre, 19:00h
CCCB, Carrer de Montalegre, 5, Barcelona
Sala Mirador

 

La intel·ligència artificial permet l'avenç de la biologia de maneres insospitades gràcies a les tecnologies de modelat i simulació: des de la possibilitat de crear teixits fora de l'organisme fins a la predicció de la salut humana a través de l'anàlisi de variacions genètiques. Però, la realitat coincideix en tots els casos amb la predicció dels models i simulacions de comportament? Vivim en una realitat quantificable? És possible programar la vida?

 

Col·loqui facilitat per:

 

 

ALEJANDRO TORRES-SÁNCHEZ

Investigador principal del grup de recerca sobre Modelatge Computacional de Sistemes Multicel·lulars, EMBL Barcelona

 

MAFALDA DIAS

Investigadora principal del programa de recerca de Bioinformàtica i Genòmica, Centre de Regulació Genòmica (CRG)

 

JORDI GARCÍA-OJALVO

Director del laboratori de Biologia de Sistemes Dinàmics, Departament de Medicina i Ciències de la Vida, Universitat Pompeu Fabra (MELIS-UPF)

 

MARCEL CANO

Professor d’Ètica a les facultats de Filosofia i Matemàtiques i Informàtica –Grau d’Enginyeria Informàtica–, Universitat de Barcelona (UB), i de bioètica al Grau de Biotecnologia, Universitat de Vic (UVic)

 

JO MILNE

Artista i investigadora, artista en residència Melis-UPF / Fundació Vila Casas 2022, i professora en Creació Visual a EINA, Centre Universitari de Disseny i Arts, adscrit a la UAB i a la Facultat de Belles Arts a la Universitat de Barcelona

 

Modera:

 

 

RICARD SOLÉ

Professor d’investigació ICREA, investigador principal del laboratori de Sistemes Complexos, Universitat Pompeu Fabra

 

Activitat gratuïta, no és necessari inscriure’s

PREDECIR EL COMPORTAMIENTO DE LOS SERES VIVOS:¿REALIDAD O CIENCIA FICCIÓN?

Coloquio

 

Miércoles, 5 de octubre, 19:00h
CCCB, Carrer de Montalegre, 5, Barcelona
Sala Mirador

 

La inteligencia artificial permite el avance de la biología de maneras insospechadas gracias a las tecnologías de modelado y simulación: desde la posibilidad de crear tejidos fuera del organismo hasta la predicción de la salud humana a través del análisis de variaciones genéticas. Pero, ¿la realidad coincide en todos los casos con la predicción de los modelos y simulaciones de comportamiento? ¿Vivimos en una realidad cuantificable? ¿Es posible programar la vida?

 

Coloquio facilitado por:

 

 

ALEJANDRO TORRES-SÁNCHEZ

Investigador principal del grupo de investigación sobre Modelaje Computacional de Sistemas Multicelulares, EMBL Barcelona

 

MAFALDA DIAS

Investigadora principal del programa de investigación de Bioinformática y Genómica, Centro de Regulación Genómica (CRG)

 

JORDI GARCÍA-OJALVO

Director del laboratorio de Biología de Sistemas Dinámicos, Departamento de Medicina y Ciencias de la Vida, Universitat Pompeu Fabra (MELIS-UPF)

 

MARCEL CANO

Profesor de Ética en las facultades de Filosofía y Matemáticas e Informática –Grado de Ingeniería Informática–, Universitat de Barcelona (UB), y de bioética en el Grado de Biotecnología, Universitat de Vic (UVic)

 

JO MILNE

Artista e investigadora, artista en residencia Melis-UPF / Fundació Vila Casas 2022, y profesora en Creación Visual en EINA, Centre Universitari de Disseny i Arts, adscrito a la UAB y en la Facultad de Bellas Artes en la Universitat de Barcelona

 

Modera:

 

 

RICARD SOLÉ

Profesor de investigación ICREA, investigador principal del laboratorio de Sistemas Complejos, Universitat Pompeu Fabra

 

Actividad gratuita, no es necesario inscribirse